fotografie.he-tu.nl

EEN VISIE OP HET LICHT IN DE WERELD

bloedmaan

EERSTE SUPERMAAN 2019

Het jaar 2019 begint met een aantal bijzondere astrologische gebeurtenissen. De eerste drie Volle Manen van het jaar zijn zogenaamde supermanen. Dit betekent niets anders dan dat de maan op dat moment relatief kort bij de aarde staat. Hoe kan dit? Dit is eenvoudig te verklaren doordat de baan van de maan rond de aarde geen perfecte ronde cirkel is maar elliptisch. Hierdoor lijkt de Maan als deze relatief dicht bij de Aarde staat ruim 5% groter en 11% helderder dan de gemiddelde Volle Maan.

De Volle Maan van 21 januari is om meerdere redenen bijzonder. Naast het feit dat het een Supermaan is, vindt er ook een maansverduistering (eclips) plaats en is er sprake van een Bloedmaan.

Een maansverduistering treedt op als de Maan zich door de schaduw van de Aarde beweegt, zodat er geen direct zonlicht meer op het maanoppervlak valt. Het zonlicht dat nog door de atmosfeer van de Aarde de maan deels kan bereiken is met name rood licht en daardoor ontstaat het fenomeen van de zogenaamde Bloedmaan.

De eerst Volle Maan van het jaar wordt ook wel ijsmaan of wolfmaan genoemd. Het is de koudste periode van het jaar. De natuur wordt gereinigd. Alles wat eenjarig is of zwak, sterft af of is al vergaan. Een tijd van stilte, maar in de diepte ligt het nieuwe leven te wachten om uit te groeien. Tijd van bezinning.

1

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 fotografie.he-tu.nl

Thema door Anders Norén