fotografie.he-tu.nl

EEN VISIE OP HET LICHT IN DE WERELD

fotografietips


heb je een fotoreportage geboekt bij Fotografie.he-tu.nl?

Lees dan onderstaande tips en info goed door voor een zo prachtig mogelijk resultaat!

Vooraf
Hoewel de foto’s om jou en je dier gaan, is de omgeving belangrijker dan je denkt. Het bepaalt de sfeer van het beeld in belangrijke mate.
Hoe mooier de locatie, hoe mooier de foto. Bedenk vantevoren welke locatie’s je mooi vindt. Foto’s in felle zon geven vaak harde contrasten, in schaduwrijke omgeving als bos krijg je daarentegen zachtere foto’s waarbij details beter tot zijn recht komen. Voor de low-key foto’s is een donkere ruimte nodig met invallend licht.

Voorbereiding
Wees goed voorbereid voor de fotosessie. Ga je zelf op de foto, denk na over je kleding. Zorg dat de kleur passend is bij je dier. Houdt ook het aantal kleuren beperkt tot twee, maximaal drie kleuren. Te veel verschillende kleuren leiden vaak af. Rustige, neutrale kleuren doen het meestal erg goed. Je kunt tijdens de reportage ook wisselen van kleding.

​Bedenk ook hoe je wil dat je dier op de foto komt. Wil je dat je dier erg goed getoiletteerd op staat, zorg dan dat de hulpmiddelen als riemen, speeltjes, tuigjes, zadel etc. schoon zijn.  

Tijdens de fotosessie
Het is aan te raden om een extra persoon mee te nemen die ook met je dier kan omgaan, zeker als je zelf op de foto gaat. Zorg ook dat je speeltjes, beloning bij je hebt en niet te vergeten poetsmateriaal om vuil weg te vegen. Na de fotoreportage kun je contant, per pin of per factuur betalen. Bij voorkeur pinnen. 

Na de fotosessie
​Natuurlijk ben je benieuwd naar het resultaat. Binnen een week ontvang je een selectie digitale onbewerkte foto’s met watermerk. Uit deze watermerkfoto’s kies je een aantal foto’s overeenkomstig het door jouw gekozen fotopakket. De geselecteerde foto’s worden nabewerkt voor een prachtig resultaat. Deze foto’s krijg je ‘s met en zonder logo. Zitten er meer gewilde foto’s tussen of je niet kunt kiezen, kun je ook meer foto’s selecteren dan er in je pakket zitten. Voor iedere extra foto wordt €10 gerekend. ​​​

​Foto’s Afdrukken
​Het is ook mogelijk om foto’s te laten afdrukken. Je kan kiezen uit verschillende afwerkingen (glanzend, mat, parelmoer, etc) . Wil je foto’s van groter formaat of op hout, canvas, plexiglas of voor presentaties afgedrukt hebben is dit ook mogelijk. Bij de pagina foto’s nabestellen kun je de mogelijkheden bekijken.

Algemene voorwaarden
Wanneer je een fotoreportage boekt ga je automatisch stilzwijgend akkoord met de algemene voorwaarden.

Auteursrechten
De foto’s die worden gemaakt zijn verbonden aan auteursrechten. Je krijgt de foto’s aangeleverd met een klein beeldmerk. De foto’s mogen alleen openbaar (op internet) getoond worden met het zichtbare beeldmerk en naamsvermelding. ​

Levertijd
Bij een fotoreportage ontvang je de watermerkfoto’s binnen een week en de bewerkte foto’s binnen twee weken vanaf de dag van de doorgegeven keuze. In het enkele geval dat dit niet lukt, ontvang je hierover tijdig bericht. Als je de foto’s eerder wenst te ontvangen, kun je dit aangeven en kijk ik wat ik voor je kan betekenen.

© 2021 fotografie.he-tu.nl

Thema door Anders Norén