fotografie.he-tu.nl

EEN VISIE OP HET LICHT IN DE WERELD

Welkom

fotografie site van He Tu
Het leven is boeiend

Iets wat mij altijd geïnteresseerd heeft, is het leven in al zijn aspecten. Wat is leven? Wat is het verschil tussen leven en dood, wat is ziekte…..

Het zal dan ook niet vreemd zijn dat ik een studie heb gedaan in diergeneeskunde. Na jaren in de praktijk en in het onderzoek gewerkt te hebben, ben ik de Oosterse geneeskunde gaan verkennen om het antwoord op mijn levensvraag te vinden. In de Oosterse zienswijze speelt balans een grote rol. Evenwicht in de energie blijkt de sleutel te zijn. De energie kent vele vormen: van materieel tot niet grijpbare zaken als emoties, liefde en uiteindelijk Licht. En dat heeft mij gebracht bij mijn grote passie: fotografie oftewel schrijven met licht.

In de fotografie hebben onderwerpen die leven en licht combineren mijn interesse en zou dit willen samenvatten onder de term natuur- & portretfotografie .

Jos FM Smeets

Mijn reis in beelden

In de westerse geneeskunde en diergeneeskunde is aandachtig observeren belangrijk. Door alle moderne technieken is dit echter op de achtergrond geraakt. Dat is naar mijn mening ook de reden dat de oosterse geneeskunde meer in de belangstelling staat. Tot op de dag van heden is bij deze geneeswijze het waarnemen van mens of dier namelijk een van de belangrijkste pijlers voor een goede therapie.

In de fotografie is het eigenlijk niet anders. Door alle moderne apparatuur is het makkelijk om een foto te nemen. Het internet en social media staat er dan ook vol mee. Echter wat wil de foto zeggen? Wat is de boodschap? Welke emotie zit erin?

You don’t take pictures, you make them

Zodra iemand enthousiast raakt over fotografie, zie je dat er ‘betere’ apparatuur wordt aangeschaft of iemand terug verlangt naar de oude tijd. Bij dit laatste moet je denken aan de opkomst van zwart-wit fotografie, ‘retro’ stijlen en analoog werken (het antieke filmrolletje 😊).

Maar het is niet de camera die het doet. Het is de fotograaf die de foto maakt. Het nauwkeurig observeren is en blijft de sleutel tot succes, zoals in de oude geneeswijzen.

Mijn foto’s willen verbeelden wat een mens of dier bezielt…. de emoties, de passie, de liefde en ook de pijn, de motiviatie in beeld brengen!

Licht zien in alles wat leeft

hond in natuur

join the trip of a lifetime

Mag ik me even voorstellen

Mijn roots liggen in zuid-limburg. Ik ben opgegroeid in het dorp Wijnandsrade en al op de basissschool stond ik voor het dilemma, namelijk wat wil ik met mijn leven. Niet dat ik dit zo bewust ervaren heb. Nog steeds herinner ik me de opmerking van mijn schoolmeester dat het leren (en de aandacht daarvoor) moeizaam was maar dat als er ook maar een mus op het schoolplein zat ik deze al gezien had. Uiteindelijk heeft mijn nieuwsgierigheid er voor gezorgd dat ik toch een academische opleiding (dierenarts) heb afgerond.

Eenvoud is kenmerk van het Ware

Herman Boerhaave (1668-1738) arts, botanicus & theoloog

Diezelfde nieuwsgierigheid heeft ook gemaakt dat ik na een aantal jaren praktijk de overstap heb gemaakt na de oosterse geneeskunde en meer in het bijzonder de Taoïstische leer. Volgens deze inzichten werk ik samen met mijn partner Loes Gielens in onze praktijk voor heling He Tu.

Schrijven met licht

Door de hobby van mijn vader ben ik in aanraking gekomen met de fotografie. Vele uren heb ik samen met hem doorgebracht in de doka en als het even kon ging mee op pad om mooie plaatjes te maken. Nu de digitale fotografie volwassen is geworden, is mijn interesse weer gewekt om dit prachtige vak op te pakken en de kennis van vroeger met mijn ervaringen van mijn professie te combineren.

Graag nodig ik u uit om mijn foto’s te bekijken. Vindt je de foto’s leuk, mooi of boeiend, waardeer ik het als je een hartje 💖 geeft. Heb je opmerkingen, voel je vrij om deze te plaatsen. Als je meer wil, kun je onder info lezen wat ik voor je kan betekenen.

Veel plezier en licht gewenst


© 2021 fotografie.he-tu.nl

Thema door Anders Norén